ACUPUNCTUUR

Acupunctuur beïnvloed deze energie waardoor het lichaam zichzelf kan herstellen, zodat u zichzelf goed voelt!

Intake

De anamnese/intake bestaat uit het volgende:

Hierbij wordt de pols gevoelt er wordt niet alleen gekeken naar de snelheid maar vooral naar de kwaliteit van de pols. De positie van de polsslag is van belang en vooral hoe oppervlakkig of diep deze voelbaar is. De polspositie vertelt ons iets over de energie of ook wel Qi  genoemd in het lichaam.

Een belangrijk onderdeel van de acupunctuur is de tongdiagnose. Hieraan kun je zien hoe de energie van iemand de laatste tijd is. Dit geeft meer een beeld van de basis en de onderliggende toestand van de persoon. Hierbij wordt gekeken naar de vorm, kleur, wel of geen beslag, andere kenmerken van de tong.

Doormiddel van een foto wordt vooruitgang vast gelegd. Daarom is het voornaam dat u voor de afspraak geen koffie consumeert. Of andere middelen die de tong kleur kunnen beïnvloeden.

Acupunctuurbehandeling

Als de intake is afgenomen wordt er gekozen voor een op u aangepaste behandeling. Door middel van dunne naaldjes op bepaalde punten in het lichaam te zetten ook wel acupunctuurpunten genoemd. Deze geneeswijze brengt verschillende energiestromen van het lichaam in balans om het zelf genezend vermogen van het lichaam te optimaliseren.

Vaak krijg ik de vraag “Hoe werkt het nu eigenlijk?

 

We werken met acupunctuur en cupping in de Fascia laag die als een soort web over de spieren, botten en organen ligt, waar deze elkaar kruisen wordt een acupunctuurpunt genoemd. De Fascia word optimaal in stand gehouden als deze vrij is van blokkades en voldoende vocht heeft.

Acupunctuur beïnvloed deze energie waardoor het lichaam zichzelf kan herstellen, zodat u zichzelf goed voelt!

 

Voor een afspraak of meer informatie neem dan contact met mij op. Dit kan telefonisch of via Whatsapp: 06-28070686

 

Werktijden:

 

Dinsdag
09:30 uur tot 15:00 uur
19:00 uur tot 22:00 uur

Donderdag
09:30 uur tot 15:00 uur
19:00 uur tot 22:00 uur

Ervaringen zijn er om gedeeld te worden

Antonie

Ik ben zeer tevreden met de behandelingen en ik heb er veel baat bij. Ik heb een slaapziekte genaamd KLS en mijn episodes zijn minder heftig en korter geworden door de behandelingen. Ik voel me erg op mijn gemak tijdens de behandeling.Als ik van de behandeling thuis komt merk ik ook meteen het verschil en heb meer energie.

Carlo

Al lange tijd had ik allerlei pijnklachten. Op advies naar Heidi gegaan. Vriendelijk ontvangst, en hele goede uitleg gehad. Ze neemt uitgebreid de tijd voor je. Ze constateerde direct dat er diverse blokkades zaten. Om deze weg te nemen heb ik enkele gecombineerde behandelingen gehad met cupping en acupunctuur. De blokkades zijn weg en ik heb weer meer energie. De behandelingen worden met liefde, passie en aandacht uitgevoerd. Wat ben ik blij dat ik bij haar ben geweest. Heidi kan ik dan ook van harte aanbevelen!!

Chantal

Ik heb meerdere behandelingen gehad acupunctuur en behandelingen met cupping. Erg tevreden en goede resultaten. Ze neemt uitgebreid de tijd voor je en je voelt je gelijk op je gemak. Kortom een vakvrouw met passie voor het vak!